torstai 20. toukokuuta 2010

Narinaa koulutehtävistä ja linnuista

Koulutehtävät! Aiheena jotain niinkin mielenkiintoista kuin ikääntyneet ja kuntoutus. Kuntoutuksesta neljä tehtävää, joista yhden sain eilen tehtyä. Kirjassa vaatimattomat 750 sivua ja sen verran kokenyt opettaja, että osaa tasan tarkkaan laatia vaikeat kysymykset. Suoria vastauksia ei kirjasta ole, joten ainoa vaihotehto on plärätä koko kirja läpi. Muutamat kirosanat olen mielessäni jo päästellyt.

Linnut! Mä pelkään niitä aivan sairaasti, eikä eilinen taas yhtään lieventänyt mun pelkoa. Edellisessä asunnossa kävi niin, että lintu tuli sisään avoimesta parvekkeen ovesta. Onneks sai räpisteltyä itsensä ulos olohuoneen ikkunasta, mutta mulle jäi niin kammo. Eilen makoilin parvekkeella auringossa ja kirjottelin koulutehtävää. Hiton linnut taas surras ja pörräs siinä yläpuolella (niillä on pesä tossa meidän parvekkeen yläpuolella, jossain siellä räystään alla). Yhtäkkiä yks lintu lensi meidän parvekkeen ovea päin ja tippu johonkin metrin päähän musta ja pyrähti lentoon. Otin kamani melko nopeasti ja häivyin sisälle. Enää en parvekkeelle mene. Yks naapuri oli laittanu verkon parvekkeensa ympärille, ilmeisesti samaisen lintuongelman takia. Olis vaan niin kiva olla tossa partsilla, mutta minkäs teet. Ja tääkin on ollu jokakesäinen ongelma.

Ja kun mä aina valitan kaikesta ja yleensä Fannista, ni nyt jotain positiivistakin. Olen niin ylpeä siitä kuinka Fanni osaa huomioida muut liikkujat pyöräillessään. Väistää muita pyöräilijöitä, aina kun huomaa jonkun tulevan. Pyörätiellä ajaessa katsoo aina, ettei parkkipaikoilta ja pihateiltäkään tule autoja kun ajaa niiden ohi. Ja pysähtyy kun huomaa, että auto kääntyy tieltä parkkipaikalle. Muistaa pysähtyä aina odottamaan hitaasti perässä löntystelevää äitiä, eikä mene yksin suojatie yli. Muutenkin meillä on taas ollut tosi paljon parempia päiviä nyt. Tänä aamuna oli taas vähän enemmän kränää, mutta kolme edellistä päivää on ollut toooosi helppoja. Sen kanssa pitäis vaan aina olla menossa, ni ei olis ongelmia.

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti