sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Huomenna minireissulle

Varasin ja maksoin tänään meille huomiseksi pienen reissun Tallinnaan. Mennään Viking Linen XPRS:llä, lähtö 11.10, 3,5 tuntia maissaoloaikaa ja illalla 20.30 takaisin Helsingissä. Huimat 8e tuli hintaa Fannin ja mun matkalle. Mietin tota lyhyttä maissaoloaikaa, mutta ehkä se riittää näin alkuun. Mä oon käyny Tallinnassa joskus kuus vuotta sitten ja Fanni ei vielä kertaakaan lyhyen elämänsä aikana. Ollaan enempi suunnattuu reissuja Tukholman suuntaan.

Mä jännitän jotenkin noita reissuja aina kauheesti, ihan vaan tämmöstä päiväristeilyäkin :D. Oon niin huono puhumaan kieliä ja pelkään, että jotain ikävää sattuu. Pakko vaan nyt alkaa rohkaistumaan, ettei mun tarvii loppuelämääni viettää jalat tiiviisti Suomenmaan kamaralla. Mietin kaikkea mahdollista: karttaa, rahanvaihtoa, aikatauluja ja sitä miten Fanni jaksaa kävellä. Mä en todellakaan kehtaa ottaa rattaita mukaan, varsinkin kun ollaan maissa vaan 3,5 tuntia.

Onneks Viroon on luvattu huomiseksi vähän parempaa säätä kuin Suomeen.


-Mari

5 kommenttia:

 1. Voi vitsi, ens kerralla me tullaan mukaan jos meidät vaan huolitaan matkaseuraks! Mä kun en missään nimessä uskalla lähteä yksin ulkomaille pikkumiehen kanssa...

  VastaaPoista
 2. Tietty teidät huolitaan. Aina on mukavampi reissata ku on seuraa :).

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit, 8 euroa!?!

  Äläkä turhaan huoli, Tallinnassa pärjäät varmasti vaikka ihan suomenkielelläkin. Jos ei heti ihan ensimmäinen vastaantulija ymmärrä/puhu suomea, niin viimeistään se toinen! :-D

  Karttaakaan et varmaan edes tarvitse, satama on vanhasta kaupungista ihan kävelymatkan päässä ja nythän sinne välimaastoonkin on tullut vaikka mitä kauppoja. Jos eivät ole sitten viime vierailun rakentaneet jotain näköesteitä, niin keskustahan näkyy satamaan.

  Mukavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 4. Meinasin kans sanoa, et sun ei kyllä tartte osata siellä yhtään mitään kieltä, kyllä ne suomea puhuu ;) Äläkä turhaan vaihda rahaakaan, hyvä jos siihen Sadamarkettiin ehitte menemään... x)

  Mut mä oon hämmentyny, käytättekö te oikeesti rattaita toisinaan vielä...? Mä en voi mitenkään kuvitella, et S suostuis istumaan sekuntiakaan... Tosin se nyt vetelee muutenki joku 10h kävelyitä parilla tauolla useammanki päivän putkeen... x)

  /S

  VastaaPoista
 5. S: Tukholmassa on ollu rattaat mukana, edellisen kerran oltiin lokakuussa ja kyllä Fanni niissä silloin istu. Me kun normaalisti autoillaan, ni se on tosi tosi laiska kävelemään, enkä ikinä luottais siihen, et se jaksaa kävellä Tukholmassa Viikkarin terminaalista keskustaan, mä kun aina kävelen sen matkan. Viimeks se takastulomatkalla nukahti rattaisiin. Mut ei siis muuten käytetä rattaita, se olis ihan liian noloa :D. Mut Fanni joo siis istuis kyllä, oikein mielissään ;).

  VastaaPoista