maanantai 17. toukokuuta 2010

Ärgh.

Fanni oli joo siis eilen aamusta rajusti kipeenä. Illalla ei ollut enää mitään. Eilen aamusta jo kattelin näppyä huulessa, mietin, että ei kai vaan. Hylkäsin kuitenki ajatuksen samantein, koska Fanni oli perjantaina äitillä ja äiti oli ollut juuri kipeänä, ni ajattelin pöpn tulleen sieltä.

Tänään näppy on aina vaan huulessa. Oli pakko kysyä: "onko tarhassa jollain ollu tommonen näppy huulessa?". Ja niin hän luetteli ne kolme sisarusta päiväkodista, joista yksi on Fannin päiväkotibestis. Niinpä neitokainen on nyt saanut tittididii, huuliherpeksen. Ja ensitartunnan takia tuli kuume.

Ärsyttää niin suunnattomasti. Mä oon niin pöpökammoinen, en juurikaan juo samoista laseista muiden kuin lapseni kanssa, jne. Enkä tykkää, että Fannikaan juo. Ja kaikki huulurasvat sun muut. No, tällä Fannin tarhakaverilla on ollut meikit mukana päiväkodissa, joten oi mikä väylä herpes virukselle levitä!

Onhan toi melko yleinen ongelma. Mitä nyt vähän lisää lueskelin, ni useimmiten tarttuu lapsena, mutta ei silloin vielä puhkea. Tarkemmin kun aloin miettimään, ni muistan näillä päiväkodin sisaruksilla olleen näppyjä suupielessä, joten toivottavasti toi ei nyt kovin usein ala vaivaamaan.

Eipä enää juoda samoista laseista, ei maisteta toistemme jäätelöitä. Sanonpa vaan, että voi perä, jos toi nyt mulle on jo ehtinyt tarttua. Kaatu taas maailma ehkä vähän pienestä, mutta kun nyt on muutakin murehdittavaa, ni ei jaksais yhtään mitään ylimääräistä. Ja tää on just semmosta ylimääräistä.

-Mari

3 kommenttia:

 1. Voi kyrsä tosiaan :-/
  Ei tietenkään tahallaan tartutettu, mutta ottais muakin rankasti pattiin. Oisko kuitenkin mahdollista jotenkin ottaa puheeksi päiväkodissa, ettei niitä meikkejä enää sinne saisi viedä ja mahdollisesti muita tartuttaa. (Muutenkin hiukan kummallista sellaisia tarhaan viedä?)

  VastaaPoista
 2. Siellä päiväkodilla on ollut jo jonkin aikaa lappu, että meikkejä ei saa tuoda. Mutta silti tällä tytöllä ne meikit siellä on.

  VastaaPoista
 3. Miten ihmeessä jollain ton ikäsellä ees on mitään meikkejä? :o ...huulirasvan ymmärrän, mut seki silleen, et pitäs valvotusti käyttää, ettei muut saa käsiinsä. Sama harjojen kaa, ettei mitkään täit tms leviä... Mä oon kans niin skitso, et hyvä jos Sipun kaa ees samasta lasista juon. Ja on tosi oksettavaa, jos joku "vieras" antaa sille jätskiään tms. Yök. ...Herpeshän on sinällään aika iisi, tai siis silleen, et jokasellahan on se jo olemassa. Se tarttee vaan altistuksen, et puhkee... Et kyllä se sullaki on veressä jo, vaikkei ois puhjennukaan. Esim. aurinkoki voi sen aktivoida...

  /S

  VastaaPoista