tiistai 4. tammikuuta 2011

Jo taas monttu auki kauhistelen

Fansku oli ukin (mun isän) kanssa tänään uimahallissa. Fanni oli leikkinyt siellä semmosen 4-vuotiaan tytön kanssa ja tytön isä? ja isän kaveri? olivat olleet toisessa altaassa. Tytöllä uimataitoa nolla. Jossain vaiheessa isi ja Fansku olivat olleet opetusaltaassa, jossa toisessa päässä mua suunnilleen kaulaan saakka vettä ja toisessa ihan matalaa. Oli alkanut kuulua huutoa ja ilmeisesti kaksi uimavalvojaa olivat noukkineet tajuttoman tytön pohjasta ylös. Isi kertoi, että tytön kanssa olleet miehet olivat lilluneet porealtaassa lähes koko ajan, kun tämä pieni uimataidoton tyttö oli yksin uiskennellut altailla, josta on toooosi pitkä matka porealtaalle, eikä siis todellakaan näköetäisyyttäkään.

Fansku ei onneksi tilannetta tajunnut, mutta isi oli pukkarissa kertonut ihan opetusmielessä. Ja nythän siitä on sitten puhuttu. Pariin otteeseen on jo ottanut puheeksi asian. Mä oon ite semmonen hysteriikkopaniikkipirkko, että oon varma ton saavan jotain traumoja taas tästäkin. Lanssi olikin ollut ulko-ovella kun isi ja Fansku oli pois lähtenyt. Ja semmonen käsitys jäi, että olivat hallissa jo elvyttäneet.

Ihan hurjan kurjaa ja surullista, että näin pääsee käymään. No, pian on taas kesä ja hukkuu lapsi jos toinenkin :(.

-Mari

2 kommenttia:

  1. Surullista mitä aikuisten välinpitämättömyys aiheuttaa. Toivottavasti tyttö selviää!

    VastaaPoista
  2. Hyi kauhea. Toivottavasti lapsi voi nyt hyvin. Mutta ihmettelen tätä toisista huolehtimista - tai sen puutetta. Jos isäsi kerran näki, että tätä tyttöä ei kukaan vahtinut, miksei hän sanonut asiasta vaikka niille uimavalvojille, jos ei itse koko aikaa vahtinut molempia? Ei ole tietenkään isäsi vastuulla tämä vieras lapsi, mutta tuntuu kauhealta, että vieraat ihmiset eivät katso pienten lasten perään. Se, että lapsen vanhemmat tai hoitajat ovat mätiä, ei ole pienen lapsen vika, ja lapsihan tässä kärsi.

    VastaaPoista