sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Mummin viiskymppiset

Äitini täytti pyöreät 50 vuotta marraskuun loppupuolella ja lähti tuolloin reissuun "pakoon" synttäreitä. Ystävätpä teki jällin ja päätti järjestää yllärisynttärit. Mökkinaapureista yhden tyttö opiskelee ravintolakoulu Perhossa ja he olivat vailla opinnäytetyötä. Niinpä synttärit järjestettiin Perhossa, jossa nämä kokki-opiskelijat tekivät ruoan opinnäytetyönään. Kaikki juhliin osallistuneet vieraat maksoivat 25 euroa, joka piti sisällään ruoan sekä kukat ja lahjan äidille. Eli todellakin halvaksi tuli tämä ruokailu.

Tilaisuuden piti olla ainoastaan aikuisille. Fannin oli tarkoitus mennä kummitädille hoitoon, mutta koska neitonen on aina vaan flunssassa, peruttiin kummitädille meno ja otin Fannin mukaan. Fannin kummitäti on astmaatikko ja aina saadessaan pienenkin flunssapöpön äityy flunssa pahaksi ja menee keuhkoihin, jolloin saattaa tarvita jopa sairaalahoitoa. Pyritään siis välttämään tartuttamista viimeiseen saakka.

Välissä oli aina ohjelmaa, joista äiti panikoi, kun ei tiennyt mitä tuleman pitää. Ja mä kun olin kiusannut äitiä, kysyi multa edellisenä päivänä "tarviiko sinne pikkukengät mukaan?", vastasin, että "no jos pikkuhousut laitat, niin eiköhän se riitä", ja tästä äiti tietty oli ihan kauhuissaan. Kiusa se on pienikin kiusa :). Juhlien organisoija H on kyllä ihan mestari tässä, suunnitellut jo reilu kymmenen vuotta sitten ohjelman isin neljäkymppisille.

Oikein onnistuneet juhlat ja ruokakin oli huippua mun ennakkoluuloista huolimatta. Annoin ihan hyvän arvioinnin ruokaan liittyen opinnäytetyön tekijöille ;). Yks mikä jäi harmittamaan, niin unohdin kokonaan kuvata alkuruokana olleen keiton. Ajattelin tehdä kuvista äidille kuvakirja, joko ihan jonkun valokuvafirman sivuilla tai sitten teettää kuvat ja kasata joku kirjanen, johon voisin myös liittää kutsukortin mukaan.

-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti