tiistai 7. joulukuuta 2010

Ei hyvää päivää!

Tässä loistava esimerkki kuinka hienosti meidän hyvinvointivaltio toimii.

Ystävä soitti viikonloppuna. Hänen 4- ja 6-vuotiaat lapset olivat olleet isällään. Lauantai-iltana n. klo 21 soitettiin lastensuojelusta. Isä oli tuonut vanhemman lapsen sairaalaan päivystykseen astmakohtauksen vuoksi, ja puhaltanut siellä 2,4 promillea. Toisen lapsen jättänyt jonkun naisen hoitoon, jonka nimeä ei osannut sanoa. Lasten isä oli aggressiivinen ja yritti haastaa riitaa ystäväni kanssa. Puhui lapsen kuulleen idioottimaisuuksia "olisiko minun sitten pitänyt jättää x kuolemaan sinne", ja siis lapsen kuullen! Vartija oli sairaalassa heidän kanssaan. Kun pääsivät vanhemman kanssa pois, lähtivät etsimään nuorempaa. Ystävä sai poliisit mukaan miehen käytöksen vuoksi. Löysivät hysteerisesti itkevän nuoremmankin sitten jostain osoitteesta. Lastensuojeluviranomaiset tekivät huostaanoton, jossa lapset sijoitettiin äidille.

Tänään ystävä sai puhelun lastensuojelusta. Lapset voivat taas mennä isälleen tapaamisoikeuksien mukaan. Ovat aikoinaan huoltajuudesta oikeudessa ollut, tuolloin isä haki yksinhuoltajuutta. Luojan kiitos ei sitä saanut. Ystävä on useasti sanonut, että tekis mieli mennä poliisien kanssa puhalluttamaan lasten isä, kun lapset ovat isällään. Isä on alkoholisti, tupakoi myös sisällä, vaikka toinen lapsista on astmaatikko. Ystävän kanssa ihmeteltiin minkä takia ylipäätään edes haluaa olla lapsien kanssa, jos tietää vetävänsä kännit.

Kuinka paljon pitää tapahtua, että tapaamisoikeudet evätään? Seuraavalla kerralla se isä voi olla vaikka sammunut, kun jommallekummalle lapsista sattuu jotain. Ja tuskinpa isän moinen kännääminen muutenkaan tekee kovin hyvää lasten psyykeelle.

-Mari

4 kommenttia:

 1. No ei voi mitään sanoa kuin että kusipäiltä lapset pois. Mutta ei kai se sanomisesta parane vaikka kiukuttaa kovasti.

  Näitä on päässyt seuraamaan puolin ja toisin (siis äidin ja isän puolelta), että miten toinen voi käyttää lapsia tekosyynä ollakseen paskamainen exälleen. Ja lapset on aina ne, jotka kärsii.

  VastaaPoista
 2. Ei voi olla totta! Mutta onhan se,ikävä kyllä:(
  Tälläista tapahtuu jatkuvasti meidän hyvinvointivaltiossa!
  Toivottavasti ystäväsi jaksaa taistella lastensa&itsensä puolesta,sillä sitä on varmasta edessä,taistelua...

  VastaaPoista
 3. Voi vitalis, kaikkea kanssa... :(

  Mut missä sä oot, mä oon kaivannu sua!!

  /S

  VastaaPoista