perjantai 9. heinäkuuta 2010

Tervetuloa tosielämään!

Tuli päivähoitomaksu ja sen mukana iso ärtymys.

Opiskelijana tulot on pienet, ja niin myös menot. Opiskelijana kaikki on vähän niinku ilmasta tai ainakin puoli-ilmaista: asuminen ja päivähoito hyvänä esimerkkinä.

Nyt tipahti postiluukusta päivähoitomaksu, n.150e. Onhan se toki imartelevaa, että mun tulot on niin hurjan suuret, että joudun ihan noin paljon maksamaan. Pari juttua tähän liittyen ärsyttää niin vietävästi.

1. elarit on n. 140e/kk, melko paljon siis lämmittää elarit mieltä, kun summa ei edes riitä kattamaan päivähoitomaksua, muuta menoa lapsesta ei tietysti kuukauden aikana ole!

2. yksinhuoltaja maksaa huomattavasti enemmän päivähoitomaksua suhteessa kahden vanhemman perheeseen nähden, sekä lisäksi ystävä heitti ilmoille ajatuksen siitä, että kaksi huonosti palkattua ihmistä maksaa täyden hoitomaksun, ihan yhtälailla kun perhe, jossa molemmat vanhemmat on nokialla huippupalkoilla olevia työntekijöitä.

Noh, eipä kai se valittaminen auta. Voi taas soimata itseään valinnoista joita on tehnyt ja kyrsiintyä.

-Mari

P.S. Taidan jatkaa syksyllä opintoja, ni ei tämmösetkään ärsytä. Parvekkeen ovikin narisee! Isot on taas ongelmat.

3 kommenttia:

  1. Nooh, jos yhtään lohduttaa, niin meille tulee yhdeksän päivää hoidossa kuulemma maksamaan 430€, että ihanan kallista kahden lapsen hoito...

    VastaaPoista
  2. Ohhoh :O. Helsingissä maksimi tais olla 229e/lapsi, ja siitä tulee sitten vähennyksiä, jos hoitoaika on normaalia lyhyempi. Tosi hurjalta kyllä kuulostaa teidänkin summa.

    VastaaPoista
  3. Niinpä, mutta näin olivat laskeneet. Noooh, tarkistusta vaadin, käsittääkseni Oulussa ei voi olla tuota max summaa jos lapset on osa-aikahoidossa.

    VastaaPoista