sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Kohtalon kovaa ivaa?

Ajeltiin eilen takas sinne maalle, kyllä mä vaan kovasti tykkään olla siellä. Pihahommatkin on ihan mukavia! Oon kait tullut vanhaks.

Tänään ajeltiin taas aikaseen aamusta takaisin pääkaupunkiseutua kohti. Motarilla pariin kertaan kuulu melko ikävä ääni autosta, mietin vaan että toivottavasti päästään perille tai edes lähelle kotia, jos nyt meinaa auto hajota.

Noh, päästiin me edes vähän lähemmäksi. Espoon perukoille. Siinä vaiheessa ääni oli jo jatkuva ja sitä luokkaa, ettei enää voinut ajaa. Kävin ulkoisesti kurkkaamassa et olisko edestä jousi mennyt, ei ollut. Rengaskin näytti ihan normaalilta.

Soitin äitille, ne oli aamupalalla. Onneks veli-kulta oli kotona, se oli meidän pelastus. No äiti siinä puhelimessa sitten että "joo no tosi kiva, me ollaan just aamupalalla. Marko tossa nyt syö ja juo kahvin ja lähtee sitte tulee". Teki taas mieli sanoa muutama sananen äiteelle. Tottahan toki on kiva odotella kehä kolmosen varrella autossa tommosen 5-vuotiaan kanssa. Jeij.

Veli-kulta sieltä sitten vihdoinkin tuli pitkän odottelun jälkeen (päätin ostaa autoon semmosen kannettavat DVD soittimen vastaisuuden varalle). Ekana toimenpiteenä veli-kulta käski kääntää ratin kokonaan oikealle ja minä tein työtä käskettyä. Sitten kuului melko kireä tiuskahdus "tuu kattomaan". Ja kappas vaan, rengashan sieltä oli taas posahtanu (jo toinen puolen vuoden sisään!!). Veli-kulta laitto mut sitten hommiin, koska olinhan juuri edellisenä päivänä istunut autonhuoltokurssin teoriaosuuden ;).

Ähkin ja puhkin, vinguin ja valitin, mutta sain sen pirun renkaan vaihdettua! Ja nyt mä osaan sen. Fanni hyppäs siitä enon kyytiin, joka kiikutti neidin mummille ja mä ajelin autonhuoltokurssin käytännön-osiolle kertomaan mukavasta renkaanvaihtokokemuksestani.

Kurssilla vaihtelin öljyt ja tarkastelin ilmanpaineet renkaista. Muuhun en enää kyennyt. Olihan se tooosi mielenkiintoista, nyt sitä ymmärtääkin autoaan vähän eri tavalla. Ja pakko alkaa huolehtimaan siitä paremmin. Nyt nettivaatekaupat onkin vaihtunu motonetin sivustoon xD.

Jakohihna maksaa hei vaan 49,90e. Se siis seuraavaks. Jos nyt eka ostais yhdet kesä- ja talvirenkaat. Öö, yhteensä joku 600e?

-Mari

1 kommentti:

  1. hihi.. ja mä kävin toissapäivänä ostamassa sulakkeita mun autoon ja vaihdoin kun yks oli posahtanut :D ja sen jälkeen revin vanhan cd-soittimen irti ja asensin uuden mp3-soittimen tilalle. ja hyvin toimii.. :P kyllä me naisetkin osataan! :D

    VastaaPoista