tiistai 10. heinäkuuta 2012

Välikoko

Ollaan vaatekoossa 122/128cm. 128cm vaatteita on liikaa. Seuraava vaatekoko 134cm on haastava. Osa ketjuista myy tuplakokoja, kuten esim H&M, jonka 134/140cm vaatteiden ostaminen tuntuu täysin pöhköltä, ei 8-vuotias voi käyttää samankokoista vaatetta 10-vuotiaan kanssa. Mulla on aina ollut ongelma näiden tulpakokojen kanssa. Osa merkeistä taas skippaa 9-vuotiaat täysin. Stockan alesta katselin Paul Frankia ja Tommy Hilfigeriä, molemmilla koot 8, 10, 12, jne. Taas hyppäys kasista kymppiin tuntuu tässä kohtaa liian isolta hyppäykseltä. Niinpä ne kasit ja kympit jäi kauppaan.

Pomp de luxin -70% alesta tilasin 134/140cm kokoisia kesävaatteita, meneehän ne sitten joskus, jos ei vielä ensi kesänä ole käytettäviä. Pompilta löysin farkut, jotka oli kokoa 134. Myös H&M:llä taitaa ainakin farkuissa olla koot normaaliin tapaan 6cm välein. Housuista tuskin muodostuu ongelmaa.

Espritillä kulkee tuplakoot muista ketjuista poiketen, koko 128/134cm kuulostaa lupaavalta. Harmillisesti Espritin vaatteet on yleensä aika naftia mitoitusta ja tuon kokoisia t-paitoja ja capreja meillä on ollut käytössä jo tänä kesänä. Joten tuskin auttaa tässä ongelmassa, jonka olen jälleen onnistunut kehittämään. Ikään kuin lapselta kuitenkaan vaatteet loppuisi. Jäi harmittamaan ne kauppaan jääneet Paul Frankit ja Tommy Hilfigerit. Ehkä ensi vuonna sitten.

Pompilta tilatuista vaatteista topeista yksi oli väärän kokoinen ja yhden mekon koristukset oli rispaantuneet. Tilauksen mukana tuli suomenkielinen palautuslomake, onko jollain kokemusta palauttamisesta?

-Mari

6 kommenttia:

 1. Mulla reklamaatio sujui ongelmitta. Sain kunnollisen mekon tilalle, kun postitin sellaisen, jossa oli liian pieni pääntie. Postikulut korvattiin.

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä uskallan siis palautella :).

  VastaaPoista
 3. Mä oon kanssa manaillut nuo tuplakoot syvälle suohon, meillä on kaikilla kolmella ongelmia noiden kanssa. H&M:llä muutenkin tuntuu noi koot vispaavaan aika lailla, välillä joku 110/116 vastaa ehkä hyvällä tuurilla 98 cm.

  Lindexiltä oon ostellut jonkun verran, mutta siellä on ainakin osassa vaatteita sama homma. En nyt ulkoa muista, mutta eikös ns. lastenvaatteet ole pääsääntöisesti siellä yksöiskokoja? Linkkarillakin on kyllä sen verran niukka mitoitus, että ostelen 5-vuotiaalle kokoa 122 cm.

  Tyhmiä tommoset koot ja erikoiset mitoitukset, miks vaatteet ei vaan vois olla kaikki samalla kaavalla piirrettyjä? :D

  VastaaPoista
 4. Saila: sanos muuta :). Lindexillä ne isojen puolen vaatteet tuntuu ihan järkyttäviltä teinivaatteilta, siis varmaan jotain perus t-paitaa löytyy, mutta jään yleensä haukkomaan happea kun kattelen sitä isojen puolen tarjontaa.

  VastaaPoista
 5. Samma här ja poikien puolella on ihan siedettäviä vaatteita (jos ei lasketa kaikkia pääkalloja yms, joita en meille huoli), mutta tuo tyttöjen puoli heittää aika villiksi kyllä :D Meillekään en poikien puoleltakan ole löytänyt oikeastaan kun noita ota3maksa2 tarjoustuotteita, niistä löytyy ihan sitä peruskauraa, mitä on pientenkin puolella :)

  VastaaPoista
 6. Mutta kyllä poikienkin puolella jää tämä äiti haukkomaan happea... Meillä 6v poika joka pitkä ikäisekseen ja käyttää 134/140cm vaatteita... Voitte varmaan kuvitella, ettei oikein kuosit iske...

  VastaaPoista